MystiqueX
Nume: X
Varsta: 18
Localitate: -
Membru din: acum 16 ani si 98 zile
Nota medie: 9.91597

In heaven all the interesting people are missing

Friedrich Nietzsche


http://mystiquex.deviantart.com/

NU SUNTETI LOGAT
Scrie email-ul si parola. Daca nu ai un cont il poti crea aici.
Se poate desena si fara sa ai cont dar nu vei avea posibilitatea sa adaugi comentarii la desene.
COMENTARII
Ordoneaza dupa:
Data:
MystiqueX
Utilizator: MystiqueX acum 15 ani si 43 zile

daca vrei tu neaparat sa criticam fiecare "greseala" din desen, nu-i problema, se rezolva.
in primul rand iluminarea fetei tipului este diferita de cea folosita pentru fata fetei. singura explicatie logica pentru a mai drege greseala ar fi ca el e mulatru, dar in acelasi timp daca e sa ne luam dupa fundal atunci iluminarea e gresita pentru fata fetei (lumina ce vine din spatele lor nu explica totusi punctul de lumina de pe unul din pometii lui si nici umbra care apare e conturul nasului lui; daca lumina ar veni dinspre punctul de observare atunci ar trebui ori sa existe umbre in fundal ori sa existe un fundal care sa faca posibila ideea de lumina naturala - spatiu deschis)
nasul reprezinta aproximativ 1/3 din lungimea fetei. in cazul tipului tau, reprezinta doar cam jumatate. buza lui inferioara atarna intr-un unghi imposibil (in realitate intre baza nasului si punctele de prindere ale celor 2 buze este o linie aproape dreapta). una dintre deosebirile esentiale intre osatura fetei la femei si barbati este proeminenta maxilarului, ceea ce nu apare deloc in reprezentarea ta a tipului. de asemenea, pe langa faptul ca bucatica vizibila din fruntea lui este mult prea bombata pentru a parea reala, suvitele de par care ar trebui sa-i acopere restul frunti par ca vin de nicaieri - nu urmeaza forma pe care ar trebui sa o aiba craniul, creind senzatia ca are o scobitura imensa (poate ai vrut sa ne faci sa credem ca nu are creier..)
desi per total femeia e desenata corect, totusi parul ei nu se conformeaza legilor fizice. pozitia ei este una relaxata, deci trebuie sa stea intinsa pe ceva. daca parul ar fi intins intre greutatea capului ei si suprafata pe care sta lungita atunci parul ar trebui sa urmeze mult mai fidel forma craniului. daca unele suvite sunt libere pentru a da forma bombata de deasupra fruntii atunci ele nu ar mai trebui sa urmeze forma bombata din crestetul capului.
per total ai merita probabil un 6
din fericire arta nu are reguli... fiecare artist e liber sa-si alcatuiasca propriul set de reguli, iar rezultatul este sau nu apreciat de cei care il vad in functie de propriile reguli. exista intr-adevar anumite teorii care incearca sa ofere un ghid de forme si proportii considerate a fi in general incantatoare pentru ochiul uman, dar nimeni nu te poate obliga sa il si respecti - ca doar de aia ai o imaginatie proprie...
am fost foarte uimita ca tocmai tu esti cea care critica proportiile realiste... tocmai tu care ai folosit atat de des in desenele tale siluete mai mult sau mai putin stilizate...
multa bafta in continuare!

Vezi desenul
MystiqueX
Utilizator: MystiqueX acum 15 ani si 43 zile

cum mai aliosa esti moderator si nu te-ai indurat sa-mi pui si mie o vorba buna in top? :)) ok ok... proasta gluma...
serios vorbind acum, eu una chiar ma bucur sa aflu ca macar un moderator are cunostinte in domeniu si poate evalua corect desenele, iar tot taraboiul asta mi se pare de-a dreptul infantil si ne-la-locul-lui... per total imi lasa doar impresia ca ti-ai gasit o scuza bunicica pentru a nu mai desena aici... daca ai intr-adevar un motiv bun pentru care vrei sa pleci de pe site, spune asa, dar chiar nu e cazul sa te influenteze nebunia asta. eu in locul tau mi-as recupera toate desenele (sigur exista o posibilitate) si as scrie mare la profil UITATI-VA LA GALERIA MEA SI VETI INTELEGE DE CE SUNT DESENELE MELE IN TOP. AR TREBUI SA-MI MULTUMITI ZILNIC CA SUNT MODERATOR SI CA SUNT UNA DINTRE PERSOANELE CARE SELECTEAZA PENTRU VOI CELE MAI BUNE DESENE CA SA STITI LA CE SA ASPIRATI SI SA AVETI SUFICIENTE SURSE DE INSPIRATIE PENTRU NENUMARATELE ZILE IN CARE SUNTETI INCAPABILI SA FACETI UN DESEN INTERESANT...
parca era vorba ca suntem cu totii pe site-ul asta pentru ca ne place, ne relaxeaza sa desenam... mie-mi place aici in special pentru ca pot vedea cum sunt facute desenele, spre deosebire de rmd unde mai toata lumea deseneaza offline si nu mai poti vedea decat versiunea finala. consider ca desenatori.ro e un site unde se poate invata cum sa desenezi. chiar si fara sa vrei tot mai prinzi ceva din zbor doar vizualizand cum au reusit altii, iar de la tine avem mai toti mult de invatat.
asa ca parerea mea ar fi sa lasi deoparte prostiile astea si sa te apuci sa populezi inapoi frumoasa ta galerie ;)
respect! PS: pardon, acum am vazut ca macar desenele le-ai pus la loc :"> sa rectific deci: "...sa lasi deoparte prostiile astea si sa te apuci sa IMBOGATESTI frumoasa ta galerie" in continuare cu respect ;)

Vezi desenul
MystiqueX
Utilizator: MystiqueX acum 15 ani si 60 zile

superb!

Vezi desenul
MystiqueX
Utilizator: MystiqueX acum 15 ani si 60 zile

he he cool remake ;)

Vezi desenul
MystiqueX
Utilizator: MystiqueX acum 15 ani si 63 zile

he he super cool freza :))

Vezi desenul
MystiqueX
Utilizator: MystiqueX acum 15 ani si 64 zile

minunat desen!

Vezi desenul
MystiqueX
Utilizator: MystiqueX acum 15 ani si 64 zile

e minunat asa cum a iesit ;)

Vezi desenul