Nyk-Nyk
Nume: Nyk-Nyk
Varsta: 23
Localitate: In pestera
Membru din: acum 15 ani si 118 zile
Nota medie: 9.9259

 

 

 

NU SUNTETI LOGAT
Scrie email-ul si parola. Daca nu ai un cont il poti crea aici.
Se poate desena si fara sa ai cont dar nu vei avea posibilitatea sa adaugi comentarii la desene.
COMENTARII
Ordoneaza dupa:
Data:
Nyk-Nyk
Utilizator: Nyk-Nyk acum 14 ani si 176 zile

vrei sa participi in clubul meu?

Vezi desenul
Nyk-Nyk
Utilizator: Nyk-Nyk acum 14 ani si 176 zile

particip

l-am terminat!!!!!!!!!!!!1

Vezi desenul
Nyk-Nyk
Utilizator: Nyk-Nyk acum 14 ani si 176 zile

particip si l-am terminat!

Vezi desenul
Nyk-Nyk
Utilizator: Nyk-Nyk acum 14 ani si 176 zile

nu stiu dk imi amintesc ceva dar siu ceva(citeste tot): Se starni un viscol naprasnic. Fram se adapostii intr-un adapost de gheturi. Se incalzi. El a pornit cu un pas gresit in viata lui de libertate. Insula era pustie. Acum nu mai era ursul savant. Acum era un urs normal. Focile se uitau la el iar ursul le impinse in apa. Fram se duse sa-si caute un adapost.

Se intalnii cu alt urs polar. Amandoi se ridicara in doua labe. Unul dintre ei vru sa-l muste pe celalalt. Cei doi se luptara. Fram stia niste smecherii de la oameni. Fram credea ca a dat peste un urs nebun.

Bufonul oceanului polar

Fram folosi invataturile capatate de la oameni in noua lui viata. Daca nu gasea o pestera, isi facea singur o vizuina. Ursul nu stia sa vaneze. Dar Fram gasi, pe cealalta parte a stncii un les de morsa. Se apropia noaptea polara. Aceasta noapte dureaza cateva luni.

Prietenii lui Fram din orasele de departe nu l-au uitat

Petrus, baitul cu nasul carn nu l-a uitat pe Fram. El auzise ca directorul circulu il trimise inapoi. Poate ca nici alti copii nu l-au uitat. Baiatul discuta cu o fata. Acasa fata le povestii parintilor despre baiat. Fata ii daduse lui Petrus o carte despre ursii albi. El este cu gandul doar la Polul Nord. Profesorul sau ii daduse sa citeasca alte carti. A citit si jurnalul lui Nansen. Petrus stie sa se decurce ca un adevarat marinar. Baiatul mai primi multe carti.

Fram si-a gasit un prieten mic in noaptea polara

Era noapte polara. Stele scanteiau pe cer. Se aprindeau lumini scurte. Fram doarme si viseaza. Viscolul s-a pornit. Lumina lunii cadea. Pe urs il cuprinse veselia. El se intalni cu un alt urs mai mic. Se uita la el. Fra se imprietenii cu puiul. Umbrele lor se amestecau in zapada. Puiul facea mici nazbatii, dar Fram il potolea ca pe Augustus cel prost.

Fram se leapada singur de micul sau prieten

Puiul incepu sa devina nelinisti. Fram incerca sa-l linisteasca. Ursul se duse sa vada imprejurimile. Puiul se incorda si-l lovea pe Fram. Cei doi plecara. Puiul o lua ininte. Fram nu mai are mirosul dezvoltat. Dar, tot au mers mai departe.

Puiul crescuse si se apropia primavera polara. Sosira toate vietatile polare. Fram ii zise puiului ca nu va sta toata viata sa-l dadaceasca. Cei doi au colindat insula. Pe cei doi tovarasi nu-I mai speria foametea. Ei au mancat pe saturate. Zgarbilici incepu sa faca si el scamatorii de la circ, dar cazu.
Fram isi lua ramas bun de la prietenul lui.

Nanuc

Oceanul era verzui. Sa apara o corabie, un tarm? Acolo domnesc singuratatea si gerul. Prin vis numai lui Fram ii apareau clipele de tandretede la Circul Strutki. Acolo era iubit si inteles. Fram casca lenes. Dar sari in labe. Vazu ceva ce nu mai vazuse. Inauntrul lui era nerabdator foc. Dar era tot o insula de gheata. Pentru el era aceasi. Dar la marginea apei era un baiat care pescuia. Fram se apropie de el. Copilul scapa undita de frica. Ursul nu-I facu nici un rau. Copilul se bucura sip rinse curaj. Fram ii puse in mana undita. Eschimosul il mangaie pe Fram.

Un vanator innascut il intreba pe Fram cum se numeste, iar ursul ii scrise. Nanuc nu pre ail place ape Fram. Cu acest urs se lasa pagubas. Un trib crezuse ca Fram era un urs fermecat.

Sfarsitul

Viscolul se dezlantui. Troiene peste troiene erau acoperite de viscol. Egon si Otto nu-si mai simteau mainile. Cei doi au zarit doi ursi polari. Au plecat sa-I vaneze. Doua gloante, doi ursi. Acum nu isi mai simt nici mainile, nici picioarele. Fram le cunoscu mirosul celor doi vanatori. El dadu semene de prietenie. Cei doi vrura ca ursul sa-I omoare, dar Fram ii incalzi. Fram merse langa cei doi vanatori pe care-I salvase din morti. Ursul era gata inbarcat. Merse inainte. Fram se intoarse in lumea oamenilor.


Cauta Referat





Newsletter
Trimite referat!








Tarzan invata sa inoate


Scarpinatul de dimineata


Cum se numara banii


Taximetrist in Romania


DiverseJocuri
Teze Nationale 2010
Referate pentru scoala
Lucrari de licenta
Bacalaureat 2010
Rezultate Bacalaureat 2010




Cautari ReferateCastele medievale
George cosbuc fise de lectura pt poezia lordul john[...]
Glasul pamantului
La mormantul lui Aron Pumnul
Argumentari
REzumate
negustor lipscan-hanu ancutei
Securitatea produselor
Hotarul nestatornic
Budismul in Africa
parcuri nationale
Tehnice.Si cam atat stiu bine sa citesti tot nu stiu dk e toata povestea dar acolo scria ca e doar un fragment!

Vezi desenul
Nyk-Nyk
Utilizator: Nyk-Nyk acum 14 ani si 177 zile

pot participa si eu?

l-am facut!

Vezi desenul
Nyk-Nyk
Utilizator: Nyk-Nyk acum 14 ani si 178 zile

DA POTI LA CONCURSUL MEU!

Vezi desenul